Blankspot om ,

Föreläsning: Hot mot demokratin i coronapandemins spår

Jorden runt ställs mänskliga rättigheter och den politiska processen på undantag i kampen mot viruset. I helgen skulle Brit Stakston och Martin Schibbye medverkat på Demokrativeckan i Härnosand. Men på grund av det rådande smittoläget så sker föreläsningen istället digitalt här på sajten:

I vår presenterar Blanskpot en utställning som visar exempel på hur olika demokratiaktörer runt om i världen och i Sverige agerar och hur de påverkats av pandemin. De som besöker utställningen kommer också få ett digitalt magasin med ännu fler berättelser och exempel. Deltagande skolor får en tillhörande lärarhandledning. 

Håll utkik på sajten för att se om vi kommer till just din ort eller om du som bibliotek eller skola vill att vi föreläser (digitalt) för just din klass. Det finns platser kvar! Läs mer här.  

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.