Nyheter om

Filmtips: Ny unik dokumentär om Dawit Isaak

I en ny dokumentär på SVT får vi följa Betlehem Isaak när hon söker efter sin pappa, den svensk-eritreanske journalisten och författaren Dawit Isaak. Hon träffar de människor som kände honom i Sverige och Betlehems mamma Sofia uttalar sig för första gången sedan 2005.

Sofia Berhane, Dawit Isaaks fru som intervjuas i filmen skrev nyligen ett brev till Eritreas president Isaias Afewerki med förhoppningen att hon ska få ett livstecken från maken. Brevet publicerades i Expressen.

Johan Croneman skriver om filmen i DN att: “På söndagskvällen har jag svårt att somna. ”Dagar utan dig” vill inte försvinna från näthinnan. Betlehem Isaaks funderingar kring sin pappa hänger kvar – och jag vill inte skaka dem av mig, jag vill inte sova, jag vill inte glömma. […]

Se den här på SVT.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.