Nyheter om

Filmtips: Ny unik dokumentär om Dawit Isaak

I en ny dokumentär på SVT får vi följa Betlehem Isaak när hon söker efter sin pappa, den svensk-eritreanske journalisten och författaren Dawit Isaak. Hon träffar de människor som kände honom i Sverige och Betlehems mamma Sofia uttalar sig för första gången sedan 2005.

Sofia Berhane, Dawit Isaaks fru som intervjuas i filmen skrev nyligen ett brev till Eritreas president Isaias Afewerki med förhoppningen att hon ska få ett livstecken från maken. Brevet publicerades i Expressen.

Johan Croneman skriver om filmen i DN att: “På söndagskvällen har jag svårt att somna. ”Dagar utan dig” vill inte försvinna från näthinnan. Betlehem Isaaks funderingar kring sin pappa hänger kvar – och jag vill inte skaka dem av mig, jag vill inte sova, jag vill inte glömma. […]

Se den här på SVT.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera. Skänk ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att prenumerera. Arbetet med reportagen Afrikas Horn kan följas i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea” och där kan du även bidra med kunskap och perspektiv.