Blankspot om

Fem snabba frågor

Möt Linnea Åsfjäll en norrländsk stockholmare som studerar journalistik på magisternivå vid Södertörns Högskola och gör praktik hos Blankspot under hösten.

Hur hittade du oss från början? 

– Den första gången jag hörde om er var nog när jag var på ett seminarium om “engaged journalism” då jag fick höra Brit Stakston presentera Blankspot. Det var ett koncept som intresserade mig, relationen till medlemmarna och att försöka täcka världens vita fläckar till skillnad från ett annars ganska homogent medieutbud.

Vad vill du lära dig mer av under din praktikperiod?  

– Jag skulle vilja säga – allt! Jag vill lära mig mer av det journalistiska hantverket och hur en bäst bevakar områden under en längre period, både på hemmaplan och världen i stort. 

Vilka medier följer du och varför?

– Jag försöker variera mitt nyhetsintag i så stor utsträckning som möjligt, för att få fatt i flera perspektiv… men jag vaknar oftast till SVT- eller SR-nyheter varje morgon, för att få lite snabb koll på vad som har hänt medan jag sovit, vad som diskuteras i Sverige (och övriga världen) idag.

Vad vill du göra i framtiden efter din avslutade utbildning?

– Jag vill arbeta journalistiskt, helst med skrivande journalistik eftersom det är det som jag tycker är roligast. Sen vill jag gärna fortsätta att leta efter vita fläckar och områden som ligger i “medieskugga”, både utrikes och inrikes. 

Vad arbetar du med just nu? 

– Just nu arbetar jag på en artikel om de pågående demonstrationerna i Belarus och jag skulle gärna vilja veta vad Blankspot-medlemmarna vill veta mer om angående det. Kontakta gärna mig via linnea@blankspotproject.se om ni har tips eller frågor!

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.