Blankspot om

Fem snabba frågor till vårens praktikant

Möt Linnea Bergqvist, journaliststudenten från Göteborgs universitet som under våren ska göra sin praktik hos Blankspot.

Hur hittade du oss från början? 

– Min första kontakt med Blankspot var i samband med att jag skulle läsa ett bokpaket i skolan, varav en av böckerna var “438 dagar”. När jag var klar kunde jag inte låta bli att börja snoka i vad Martin och Johan jobbade med just då och efter några klick dök Blankspots hemsida upp.

Vad vill du lära dig mer av under din praktikperiod?  

– Mina förhoppningar är att få en god insikt i hur redaktionsarbetet bedrivs. Hur går exempelvis samtalet kring etik, vinklar och aktualitet till och vad innebär det egentligen att skriva om saker som ingen annan rapporterar om.

Vilka medier följer du och varför?

– Generellt använder jag mig av lokala medier utifrån var jag är bosatt (just nu inkluderar det bland annat Sydsvenskan och SVT nyheter Skåne). Förutom det så brukar jag använda Omni ganska frekvent, men även vissa utländska medier. Det varierar med andra ord!

Vad vill du göra i framtiden efter din avslutade utbildning?

– Drömmen hade varit att få livnära sig på att hitta unika berättelser och hamna på en arbetsplats där jag kan interagera med människor. Att bara sitta bakom ett skrivbord och göra journalistik tror jag hade blivit väldigt tråkigt i långa loppet!

Vad arbetar du med just nu?

– Jag håller på att undersöka Sudan och de människorna som var delaktiga i protesterna som ledde till maktskiftet. Har du några tips på orapporterade händelser eller människor som har skapat förändring så hör gärna av dig till mig på linnea.bergqvist@blankspotproject.se

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.