Nyheter om ,

Eskinder Nega tillåts resa

Enligt uppgifter till Blankspot tillåts den etiopiske journalisten nu att lämna landet.

I morse rapporterade Blankspot att den regeringskritiska journalisten Eskinder Nega nekats att lämna Etiopien för att tala på holländska Amnesty Internationals 50-årsjubileum.

Nu uppger svenska Amnesty International att reseförbudet hävts och att Eskinder Nega ska ha återfått sitt pass. Han väntas nu ta nästa flyg till Holland.

Utlandsresan är hans första sedan han fängslades 2011.

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.