Nyheter om

Efter attacken – Rädda Barnen stänger ner i Afghanistan

Under onsdagsmorgonen attackerades Rädda Barnens kontor i Afghanistan. Terrorgruppen IS har tagit på sig dådet som uppges ha krävt minst fem personers liv. 

Klockan nio på onsdagsmorgonen attackerade terrorgruppen IS hjälporganisationen Rädda Barnens kontor i Jalalabad i östra Afghanistan.

Enligt Al-Jazeera rör det sig om en koordinerad attack där en självmordsbombare har sprängt sig själv utanför kontoret innan terrorister öppnade eld inne i byggnaden.

Tre personer, två säkerhetsvakter och en civilperson, uppges ha dött i attacken och minst 25 andra är skadade.

Senare ska åtminstone två av terroristerna ha skjutits ihjäl enligt den afghanska nyhetsbyrån Pajhwok Afghan News.

Eldstriden mellan terroristerna och säkerhetspersonalen ska ha varat i över åtta timmar innan 47 personer kunde räddas ur byggnaden. 

Attacken kommer bara dagar efter att Talibanerna dödade 18 personer och skadade 22 i ett attentat på Intercontinental Hotel i Kabul.

Rädda Barnen skriver på Twitter att de är “förkrossade” över attacken, men att de tänker fortsätta sin verksamhet i Afghanistan så snart säkerheten är återställd. 

– Men först och främst måste vi se till att vår personal är i säkerhet, säger en talesman för Rädda Barnen i ett uttalande.