Blankspot om

Ditt stöd betyder allt

Till dig som stöttat oss de senaste veckorna.

Kanske är du en helt ny läsare som gett oss ett stöd på 30 kronor för en artikel du gillat, en återkommande Blankspotsupporter som gett oss ett extrabidrag eller en helt ny prenumerant.

Oavsett vilket vill vi säga ett stort tack!

Pandemin har fört ut oss alla till en outforskad del av kartan och vi försöker hjälpa våra läsare att navigera i denna nya tid.

Blankspots journalistik är fri för alla att läsa eftersom vi är läsarfinansierade. Genom att våra medlemmar betalar års- eller månadsvis kan vi ta fram journalistik (Här kan bli medlem om du missat att det är möjligt).

Ditt och andras bidrag innebär att du också ger dina vänner och andra en chans att läsa våra reportage.

Vårt nätverk av medlemmar är vår viktigaste tillgång. Utöver att finansiera journalistiken bidrar våra läsare ofta med tips, idéer och expertis. Det sker i diskussioner i olika Facebookgrupper eller genom mejl till redaktionen. Hör gärna av dig.

I vår övriga rapportering finns bland annat två reportageserier som vi vill tipsa dig särskilt om.

Dels vår reportageserie som följer i Selma Lagerlöfs fotspår. Den heter Verkliga Sverige och pågår under flera år. Den har som uttalad ambition att försöka sätta sökarljuset på det som fungerar hellre än att söka de svart-vita konflikterna. Vi har under lång tid mött en stor längtan efter reportage av detta slag. Vi tror att glimtar från ett annat Sverige kommer att efterfrågas än mer efter den här akuta fasen med pandemin.

Vi längtar tills vi kan resa ut i landet igen.

Vi arbetar också med en reportageserie som följer demokratirörelser i världen samt en tillhörande utställning som kommer att turnera i landet. Även den är extra högaktuell på grund av alla de undantagsregler som inneburit starka begränsningar av människor rättigheter över hela världen. Demokratins spelplan har ruckats och vår bevakning av demokratirörelser i till exempel Etiopien kan speglas mot det som sker i olika europeiska länder nu.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev om du inte redan gör det. Skickas varje fredag morgon och innehåller de senaste artiklarna. Skicka in din e-postadress här på startsidan.

Om du vill tipsa dina vänner om oss eller om du själv vill bli medlem så hittar du all information om det här och följ gärna Blankspot på Facebook.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.