Blankspot om ,

Den tysta majoriteten – varför hörs de inte mer?

Blankspot fyller två år och firar det med eventet "Medborgare, medieborgarna och demokratin", på Scalateatern i Stockholm den 9 maj. Välkommen till en spännande och viktig heldag om journalistikens och demokratins framtid.

En av programpunkterna under dagen handlar om att mediebilden av ett svartvitt samhälle präglat av maktlöshet och polarisering är stark. Detta följer den populistiska agendan men vad händer runt om i landet bortom medias sökarljus och populistisk retorik?

I detta samtal vill vi lyfta fram civilsamhällets roll i den utveckling och den press demokratin utsätts för just nu. Det finns många runt om i landet som kämpar för människors lika värde dagligen. Är de klassiska folkrörelserna en av de mest underskattade krafterna i den samhällsutveckling som sker? Hur kan den tysta majoriteten som dagligen löser många av de problem som beskrivs som olösliga synas mer? I panelen bland annat Erik Wagner Idealistas, Anna Magnusson, Studieförbundet Vuxenskolan och Edna Aline Eriksson, grundare MR-stiftelsen.

Erik Wagner

Folkrörelseengagerad som har arbetat inom en rad olika ideella organisationer med kommunikation och övergripande strategier. Har initierat en mängd olika arenor för idéutveckling för civilsamhället. Nu driver han Idealistas Förlag med målsättningen att civilsamhällets ledare ska få böcker och tidskrifter som de utmanas och inspireras av.

Anna Magnusson

Lärande – och kompetensutvecklingsansvarig Studieförbundet Vuxenskolan Anna är folkbildare,debattör och ledare inom det civila samhället. Anna har gedigen erfarenhet från en rad olika organisationer, bland annat KFUM, SOS-Barnbyar och Friends. Anna har en stark inre kompass och vill genom sitt engagemang och kunskap bidra till att fler förstår civilsamhällets roll i en demokrati.

Edna Eriksson

Idé- och strategiutvecklare av mänskliga rättigheter samt initiativtagare till MR-stiftelsen

Anmälan:

Eventet sker på Scalateatern i centrala Stockholm, 5 minuters promenad från centralstationen.

För anmälan och mer information om talarna besök eventsidan. OBS! Du som prenumererar på Blankspot får 50 % rabatt på biljettpriset, rabattkod finns i mail som skickats ut i dagarna.