Blankspot om

Boklansering: Kom levande hem

Nu lanseras boken om personlig säkerhet på farliga uppdrag. Handboken Kom levande hem vänder sig till alla som på olika sätt arbetar med informationshämtning i farliga miljöer.

Varmt välkommen på boksläpp och julmingel, anmäl dig här.

Reportagesajten Blankspot lanserar den 10 december klockan 17.30 tillsammans med Metis Services säkerhetshandboken Kom levande hem.

Säkerhetshandboken är skriven för att säkra farliga uppdrag som behöver göras trots att de är farliga. Därför lanseras nu denna säkerhetshandbok som är full av livsviktiga tips och verktyg för journalister, diplomater, biståndsarbetare, företagare, människorättsaktivister och andra som jobbar med informationsinhämtning i farliga miljöer.

Här ges kunskap, baserad på flera decenniers samlade erfarenheter från arbete i högriskmiljöer, inte bara om hur man skyddar dig själv, utan även om hur man skyddar sina källor och de uppgifter som man får i förtroende. 

I boken ges tips om allt från andning till klädstil. Från internetanvändning till skjutvapen.

Men framförallt får läsaren ett sammanhållet sätt att tänka kring säkerhet. En inre kompass som kan hjälpa att avgöra vilka risker som är värda att ta.

I boken delar några av landets mest namnkunniga journalister, genom personliga berättelser, sina ibland dyrköpta erfarenheter av hur du som ger dig ut på riskfyllda uppdrag bör förbereda dig.

Bland bokens författare återfinns även några av landets vassaste säkerhetsutbildare som på ett pedagogiskt och vetenskapligt välförankrat sätt lär ut personlig säkerhet på ett sätt som gör det både lätt att ta till sig och lätt att komma ihåg då det verkligen gäller. 

Ingen bok i världen kan garantera att någon kommer levande hem.

Men vi vågar lova att alla genom att läsa den här boken förbättrar sina chanser.

Blankspot & Metis

Presskontakt: Brit Stakston, mobil 0733833366 alternativt brit@stakston.se