Blankspot om ,

Blixtinsatt meet-up om situationen i Etiopien

Under måndagen hölls en meet-up på Blankspots redaktion om den politiska krisen i Etiopien. Se den i efterhand här.Etiopien har i veckan släppt flera politiska fångar. Både journalister och oppositionsledare benådas och åtal läggs ner mot de ännu inte dömda. Samtidigt skakas landet av stora protester och undantagstillstånd är utlyst i flera regioner. Är det en ny gryning för de mänskliga rättigheterna – eller ännu ett fall av “Catch and Release”- filosofi från regimen.

Blankspots Martin Schibbye intervjuar: Haben Fecadu, Amnesty International (via Skype), Abdullahi Hussein, människorättsaktivist från Ogadenregionen och professor Mekuria Bulcha, grundare av Oromo Studies Association (OSA). Dessutom ger flera av mötesdeltagare sin version av vad som sker på olika platser i landet.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.