Blankspot om

Blankspotta på bokmässan 2017

Under Bokmässan i Göteborg, 28 september till 1 oktober, finns det många chanser att träffa oss i Blankspot.

Vi har en monter i A-hallen (A01:34) under hela mässan, kom förbi och blankspotta med oss. Vi samlar in idéer till framtida reportage från Sveriges och världens vita fläckar.

Dessutom deltar vi i följande programpunkter.

Väl mött!

Torsdag

10.30-10.40 Martin Schibbye deltar i maratonläsningen av Anne Franks dagbok hos Berättarministeriet.

12.00-12.30 Brit Stakston deltar i ett samtal i GP:s monter om ”Risker med mediernas bevakning av valrörelsen” med bland andra Tove Svenonius (inrikeschef, Ekot) .Samtalet kommer också att handla om yttrandefrihet och journalistik.

15.15 Inspelning av Presspodden med Karin Linder i Blankspots monter .

Fredag

09.30 – 09.50 Martin Schibbye samtal med Anders Kompass på temat Bildning, mod och motstånd i Svenska Kyrkans monter

10.15 Inspelning av Presspodden med Patrik Lundberg

15.00- 15.45 Trollfabriker och fakta

Regeringen har beslutat att förtydliga skolans uppdrag vad gäller elevernas källkritiska förmåga och digitala kompetens. Men vilka frågor om medier och samhälle hör till allmänbildningen i vår tid?

Medverkande: Brit Stakston, journalist och specialist på sociala medier, Kristina Alexanderson, skolansvarig vid Internetstiftelsen i Sverige, journalisten Erik Fichtelius som leder Kungliga bibliotekets arbete för en nationell biblioteksstrategi, Helena Dal, verksamhetsansvarig Information och vägledning på Statens medieråd.

18.20 -18.40 Den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak har i 16 år suttit fängslad utan rättegång i Eritrea. Expressens kulturchef Karin Olsson talar med journalisten Martin Schibbye om vad svenska politiker och opinionsbildare kan göra för att påverka regimen.

Lördag

12.30-13.00. Valet 2018 – en ny väg för biståndet?

Samtal mellan Forum Syds Anna Blücher och Martin Schibbye om svensk biståndspolitik och vilka de stora knäckfrågorna inom globala utvecklingsfrågor blir inför valet 2018.

14.00-14.30 Barn i katastrof- hur många måste dö innan pengarna kommer in?

Varför tar det ofta så lång tid för det internationella samfundet att samla in resurser till de allvarligaste katastroferna. Per Byman, generalsekreterare Radiohjälpen, Eva Dalekant, UNICEF Sverige och Martin Schibbye samtalar.

Söndag

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.