Nyheter om ,

Blankspot skänker kamerautrustning till Wares Khan

I dag kunde den den afghanske journalisten Wares Khan, hämta ut en ny kamera och mikrofon, på en fotobutik i Malmö.  Blankspot har sedan i början av december följt den utvisningshotade journalisten Wares Khans öde. Under sin tid i förvaret berättade han hur mycket det betydde för honom att kunna fortsätta att verka som journalist även […]

I dag kunde den den afghanske journalisten Wares Khan, hämta ut en ny kamera och mikrofon, på en fotobutik i Malmö. 

Blankspot har sedan i början av december följt den utvisningshotade journalisten Wares Khans öde. Under sin tid i förvaret berättade han hur mycket det betydde för honom att kunna fortsätta att verka som journalist även innanför murarna och att hans dröm när han kom ut var att fortsätta med journalistiken.

– Vi på Blankspots redaktion har valt att använda delar av det stöd vi fått in för journalistik om Afghanistan för att sponsra Khan med ny utrustning, så att han kan gå i från att vara inlåst till att börja rapportera, säger Blankspots chefredaktör Martin Schibbye.

För att vara med och finansiera denna utrustning Swisha till 123 554 35 41, märk med “Wares utrustning”.

– Tack till Blankspot och alla, jag är jätteglad och från och med i dag kan jag börja jobba som journalist igen, säger Wares Khan.

Han har idag hämtat ut:

Till ett värde av 23 959 kronor. Får vi in mer pengar så kommer vi också att kunna finansiera en ny dator till honom så att han kan redigera sina kommande inslag.

Se en video-hälsning från Wares Khan här: Wareskhan.MOV