Blankspot om

Blankspot nominerade till "Årets digitala tidskrift – populärpress"

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter nominerar Blankspot till priset Årets Digitala Tidskrift - populärpress.

Motiveringen lyder: ”En modig och viktig aktör som gör internationell journalistik i direkt dialog med sin publik. I tider då journalistiken ifrågasätts jobbar de med full transparens kring reportageidéer och de egna journalistiska arbetsmetoderna. Att de dessutom verkar för en ökad mediekunnighet bland unga ser vi som ett plus i kanten.”

De övriga nominerade i kategorin är Baaam, Travronden och Vego.

– Vi är extra glada över att vårt medskapande med publiken och det pågående skolprojektet uppmärksammas. Nomineringen sätter fingret på det Blankspot handlar om nu – en toppennominering som peppar oss, säger Blankspots VD Brit Stakston.

Priset delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan som i år äger rum den 8 november på Cirkus i Stockholm.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.