Blankspot om

Blankspot lanserar ”Röster”

Bland Blankspots medlemmar och läsare finns det skickliga skribenter som kan ge nya vinklar och perspektiv på de frågor som redaktionen skriver om. Många sitter också på unika sakkunskaper. För att öppna upp för sådana texter lanserar vi nu ”Röster”.– Röster är ingen traditionell insändarsida. Vi kommer att be utvalda skribenter om bidrag och vi kommer att bevaka flödet på sociala medier för att få in intressanta alster. På det här sättet hoppas vi få in en typ av material på sajten som vi i dag saknar, säger Blankspots chefredaktör Martin Schibbye.

En typ av texter som redaktionen kommer att leta efter är välskrivna berättelser med en mer personlig ton än vad vi kan ha i Blankspots vanliga journalistik. Det skulle kunna vara allt från en initierad tolkning av en politisk process till ett vittnesmål från en familj som har tagit emot ett ensamkommande flyktingbarn.

– Bara det tillför något nytt och relevant inom Blankspots bevakningsområden så är vi intresserade, säger Martin Schibbye.

Först ut är Javad som skriver om sin flykt från Afghanistan till Europa och hur han nu har gått under jorden någon stans i Sverige. Här hittar du hans berättelse.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.