Podcaster om ,

Blankspot lanserar ny podd i samband med Pressfrihetens dag: "Presspodden"

Blankspot lanserar en ny podd om medievanor, engagemang och ger dagsaktuella spaningar. Programledare är journalisten Martin Schibbye och mediestrategen Brit Stakston. Presspodden har premiär tisdagen den 2 maj 2017.

– I Presspodden vill avslöja saker ur vår vardag, i och utanför arbetet, med läsarfinansierade reportagesajten Blankspot och vi vill även förstå mer av människors medievanor. Vi vill inspirera genom samtalen med varandra och med de människor vi är nyfikna på, säger Martin Schibbye, chefredaktör på Blankspot.

Presspodden görs av Blankspot i samarbete med Pressbyrån och gästas varje vecka av en eller flera aktuella personer.

Presspodden spelas in i en Pressbyrå i centrala Stockholm. Pressbyrån har i över 100 år värnat om allmänhetens tillgång till det fria ordet.

– Att få göra Presspodden i samarbete med Pressbyrån är en perfekt matchning för Blankspot. Martin och jag kommer med glädje att kasta oss över nya tidskrifter varje vecka och inspelningsmiljön blir en utmärkt fond för ett samtal om dagens medievanor, säger Brit Stakston, VD för Blankspot och programledare för Presspodden.

– Pressbyråns kärnverksamhet har alltid varit press och vi fortsätter att arbeta för att sprida det fria ordet och bra journalistik. Idag distribueras journalistik på en mängd olika nya sätt och genom att vara samarbetspartner till Presspodden lyfter vi fram alternativ till vårt breda utbud av magasin, säger Lennart Schultz, Pressbyrån.

Det första avsnittet av Presspodden släpps den 2 maj med titeln ”Frihet att kunna agera”. Tillsammans med artisten och låtskrivaren Ane Brun pratar vi om engagemang, känslor istället för hjärnan som motor för förändring och om den handlingskraft som föds av att vara egenföretagare. Dessutom tipsar Ane Brun om sina två favoriter bland alla mediekanaler.

Brit Stakston avslöjar sin passion för artisten Prince och berättar om att hon nyss varit hemma hos honom i fyra dagar för en hyllningsfestival på årsdagen av hans död. Martin Schibbye berättar också om vad som är ett tänkbart alternativ till hans karriär som journalist.  Något oväntat minst sagt.

Podden gästas också av Malin Löwgren som är köpman för den Pressbyrå som podden spelas in i och hon ger sin trendspaning om magasinsvärlden.

Nästa veckas gäst i Presspodden är Fredrik Wikingsson som ger Blankspot sina bästa tips för hur den här podden ska lyckas.

Kontaktuppgifter:

Brit Stakston, Blankspot, 073-383336

Lennart Schultz, Pressbyrån, 070-3077385