Blankspot om

Blankspot i media: Om ilskan som motor i det offentliga samtalet i Sverige

Denna vecka medverkar Brit Stakston i podden Graffman Nordström.

I det här avsnittet samtalar Brit Stakston med kulturantropologen Katarina Graffman och VLT:s chefredaktör Daniel Nordström om arvet efter Trump.

De diskuterar om bristen på ”det goda samtalet” är den stora faran för demokratin som många flaggar för.

Brit resonerar även om den oro hon känner för att det bara är samtal mellan parter som är fullständigt osams som är värda något i det offentliga rummet. Vilket leder till att det blir en ren freakshow som får utrymme? Ju argare eller korkad desto större utrymme. De resonerar också om huruvida det är konstruktivt att lägga så mycket tid på att bemöta alla lögner på nätet.

Brit tipsar också om en av sina många favoritpoddar, den hittar ni här: Talking Politics av David Runciman med spännande gäster.

Katarina Graffman är filosofie doktor i kulturantropologi och specialiserad på medie- och konsumtionskultur. Daniel Nordström är journalist med över 30 års erfarenhet från mediebranschen, chefredaktör och ansvarig utgivare på Vestmanlands Läns Tidning, VLT, i Västerås.

Detta är poddens första säsong och tidigare gäster är bland annat Pia Herrera, Özz Nujen och Tom Moring.

Podden vill vidga perspektivet på hur medier och det digitala samhället påverkar människan och hens beteenden. Vad innebär egentligen det “nya” medielandskapet som samtidsfenomen för oss människor men också för samhället?

Podcasten finns på Spotify och iTunes. Sök på Graffman Nordström #graffmannordström