Blankspot om ,

Blankspot gjorde nedslag i Bräkne-Hoby

I mitten av maj hölls ett öppet möte i Bräkne-Hoby där Blankspots Martin Schibbye och Brit Stakston fick berätta om den pågående reportageserien ”Verklige Sverige” och de planerade nedslagen i Blekinge.

På mötet deltog också representanter för region Blekinge tillsammans med lokala föreningar som “Bygd i samverkan” och BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk. Inledningsvis berättade Blankspot om tankarna bakom reportageserien att i Selma Lagerlöfs anda resa i Nils Holgerssons fotspår genom Sverige på jakt efter den verklighet som sällan syns i medierna.

Under en efterföljande paneldiskussion om “Blekinges vita fläckar” diskuterades både lokaljournalistik och civilsamhällets utmaningar i vår tid och mötet avslutades med ett föredrag av Roland Gustavsson, expert på Blekinges kulturlandskap.

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"