Blankspot om

Blankspot firar fem år med samtal och musik

Dags att blicka framåt genom att blicka lite bakåt. Kvällen avslutas med livemusik. Allt för att fira våra fem år på den svenska mediemarknaden.

Varmt välkommen att delta när vi summerar våra första fem år genom att lyfta fram en del av det vi arbetar med just nu och resonerar om brännande frågor med spännande gäster under två livesändningar torsdagen den 12 november.

Under den första livesändningen, mellan klockan 14 och 17, lägger vi fokus på demokratiutvecklingen i världen. Vi samtalar bland annat med journalisten Patrik Oksanen om informationskrigen i västvärlden, Sanna Björling som är aktuell med boken “Allt vi har gemensamt” om polariseringen i USA, samt flera andra som arbetar med att bevaka demokratins utveckling.

Detta knyter an till både vår kommande utställning samt reportageserien “Verkliga Sverige”.

Från klockan 18 bjuder vi sedan in 30 personer som kan följa kvällsprogrammet på plats eller online. Då blir det fördjupade samtal med några av dem som var med oss när vi drog igång för fem år sedan.

Vi möter bland annat Thomas Mattson, Bonnier News och Daniel Daboczy från Funded by me. Vi kommer också berätta om vår uppdaterade sajt som släpps samma dag.

Som ni hör finns det mycket att fira! Och reflektera över.

Sedan avslutar vi kvällen med att överlämna scenen till heta indiebandet Division 7. Precis som vi har de nyligen genom crowdfunding fått in medel för att kunna förverkliga sin dröm och ge ut en ny EP under hösten. De bjuder på några smakprov på tidigare låtar och kanske får vi höra något från den kommande nya plattan också.

Anmäl er till brit@stakston.se – först till kvarn och vi har satt ett maxtak på trettio personer. Ser fram emot att se nya och bekanta ansikten torsdagen den 12:e november.

Alla ni andra kan så klart följa vår livesändning på Facebook.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.