Blankspot om

Blankspot bjuder in till chatt med Svenska Afghanistankommittén

Efter tre dödliga attentat i Afghanistan under veckan och larmrapporter från FN om matsituationen – ökar oron för utvecklingen i landet. Som en del i arbetet med Blankspots pågående reportageserie dyker det upp en mängd frågor från läsare om situationen på marken. Vi har därför bjudit in Svenska Afghanistankommitténs* Katarina Hellström och Klas Bjurström att chatta […]

Efter tre dödliga attentat i Afghanistan under veckan och larmrapporter från FN om matsituationen – ökar oron för utvecklingen i landet.

Som en del i arbetet med Blankspots pågående reportageserie dyker det upp en mängd frågor från läsare om situationen på marken.

Vi har därför bjudit in Svenska Afghanistankommitténs* Katarina Hellström och Klas Bjurström att chatta med alla intresserade på tisdag den 17 januari klockan 20-21.

Chatten sker på Blankspots Facebooksida.

Börja redan nu fundera på vilka frågor du vill ställa till dem.

* Svenska Afghanistankommittén har arbetat på den afghanska landsbygden i över trettiofem år oavsett regim, krig eller konflikt. Över 99 procent av deras 5 300 anställda är afghaner och arbetet (sjuk- och hälsovård, utbildning, rehabilitering av funktionshindrade samt landsbygdsutveckling) bedrivs i ett nära samarbete med lokalbefolkningen på den afghanska landsbygden, med särskild inriktning mot kvinnor, barn och människor med olika former av funktionsnedsättning.