Blankspot om

Blankspot återigen bland Topp 5 digitala tidskrifter

När IDG rankar de bästa tidsskriftssajterna i Sverige hamnar Blankspot återigen på topp fem. – Vi är stolta och glada samt skickar en extra dos av uppmärksamhet till vår medarbetare Jonatan Fried som är ansvarig för sajtutvecklingen, säger VD Brit Stakston.

Varje år rankar IDG Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster inom en rad olika områden. I kategorin “tidskrifter” är fem sajter nominerade, varav Blankspot är en.

Nomineringen lyder: “Att lyckas överleva helt på enskilda donationer och återkommande månadsgivare efter att den mediala hajpen lagt sig är ett konststycke. Men Blankspot Project lyckas år efter år bevisa att humlor kan flyga – det går att göra annonsfri, ambitiös reportagejournalistik på nätet, och det går att med subtila medel ständigt påminna sajtbesökaren om hur viktig just deras donation är, utan att för den delen framstå som tjatig. Under 2018 tog satsningen Verkliga Sverige fart, en journalistisk resa i Nils Holgerssons fotspår tänkt att pågå i tre år. Vi hoppas vi får följa med på hela resan”.

Blankspots VD Brit Stakston menar att det är “en glädjande nominering!”.

– Den bär oss långt och ger energi att fortsätta den digitala sajtutvecklingen av den här ihärdiga humlan, som man beskriver oss som i nomineringen. Vi ger oss inte och klart alla får hänga med oss på resan genom hela Sverige och världen runt!

2018 vann Blankspot kategorin och då med motiveringen: “Blank Spot Project visar en väg framåt i fråga om att bygga starkare relationer med läsarna. Ambitionen att med relativt små medel berätta stora berättelser i alla typer av format är befriande och deras sätt att samarbeta med organisationer och skolor visar på nya sätt att finansiera kvalificerad journalistik. Blank Spot Project är en inspirationskälla för alla som sysslar med journalistik”.

Här finns samtliga 5 nominerade i kategorin, årets vinnare var Tidningen Chef.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.