Blankspot om

Blank Spot Project vann "Årets omslag"

På Cirkus i Stockholm delades under tisdagskvällen tolv priser ut till personer, förlag och tidskrifter för arbete under 2016. Årets omslag gick till Blank Spot Project för årsredovisningen ”Blank Spot Project #0”. Juryns motivering var: ”Med ett nytt grepp som kanske kan bilda skola för nästa generations tidskrifter möter vi en retrokänsla som ändå känns […]

På Cirkus i Stockholm delades under tisdagskvällen tolv priser ut till personer, förlag och tidskrifter för arbete under 2016.

Årets omslag gick till Blank Spot Project för årsredovisningen ”Blank Spot Project #0”.

Juryns motivering var: ”Med ett nytt grepp som kanske kan bilda skola för nästa generations tidskrifter möter vi en retrokänsla som ändå känns modern. Till det en bildlösning som inte lämnar läsaren oberörd och inte lämnar plats åt någon blank spot.”

– Tack juryn och stort stort tack till alla inblandade! Anders Birgersson AD, Ester Sorri foto och Joakim Medin för unikt och viktigt reportage om IS. Och tack till Johan Ronnestam för koncept & idé samt alla ni som gjort denna journalistik möjlig, sa Blankspots VD Brit Stakston under galan.

De nominerade i kategorin utöver Blank Spot Project var Arktitektur, Polistidningen och Tidningen Vi.

Alla andra vinnare under kvällen hittar du här.