Reportage om

Barnsoldater värvade av den etiopiska TPLF-gerillan 

Flyktingar vittnar om krigets fasor i den tredje delen av Donald Boström och Jonas Borgs reportage från Etiopien. Sedan krigsutbrottet i november 2020 har rykten om barnsoldater florerat. Möt några av de unga tonåringarna som rekryterats av TPLF-gerillan för att strida mot den federala armén och som nu vill återvända hem.

Se också del 2: Överlevare vittnar om en fruktansvärd massaker

Se också del 1: Omfattande övergrepp mot civila i det etiopiska inbördeskriget

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.