Nyheter om ,

Arbetsmiljöverket: Tarkett misstänks för brott

Golvföretaget Tarkett misstänks för arbetsmiljöbrott. Det är slutsatsen efter Arbetsmiljöverkets utredning av dödsolyckan i fjol. Men polisens utredning pågår fortfarande.

– Arbetsmiljöverkets slutsats har landat i en anmälan till polis och åklagare om misstänkt arbetsmiljöbrott, säger sektionschef Peter Johansen till P4 Blekinge.

I fjol gick 58 personer till jobbet i Sverige – för att aldrig mer komma hem. 24-åriga Julia Mannersten blev en av dem när hon under nattskiftet drogs in i ett dragverk på Tarkettfabriken i Ronneby vilket Blankspot skrev om i ett reportage i fjol.

Men ännu har inget åtal väckts eftersom polisens utredning fortsatt pågår. Det råder också fortsatt förundersökningssekretess. Enligt åklagare Christer Forsman på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål återstår det många förhör innan utredningen är klar.

Läs reportaget från i fjol: Julia gick till jobbet men kom inte hem igen.

**

Blankspot är en oberoende läsarfinansierad reportagesajt som belyser vita fläckar i Sverige och världen, platser som sällan sätts under ett journalistiskt sökarljus. All vår journalistik är tillgänglig och fri eftersom personer stöttar oss månadsvis eller årsvis. Läs mer om hur du kan stödja våra reportage här.

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"