Blankspot om

Är mecenater lösningen för journalistiken?

När mediernas affärsmodell sviktar valde vi att använda crowdfunding för två år sedan. Några av våra viktigaste rådgivare och finansiärer är entreprenörerna Sven Hagströmer och Jonas Nordlander. På Blankspots event 9 maj berättar de om varför de valt att stödja Blankspot och vi kanske berättar om hur det var att pitcha framför dem båda.

Blankspot fyller två år och firar det med eventet “Medborgare, medieborgarna och demokratin”, på Scalateatern i Stockholm den 9 maj. Välkommen till en spännande och viktig heldag om journalistikens och demokratins framtid.

Sven Hagströmer

Sven är entreprenör med stort samhällsengagemang, bland annat i Stiftelsen AllBright och Raoul Wallenberg Academy. Sven är ordförande i styrelserna för Creades, Avanza och Klarna AB.

 

Jonas Nordlander

Grundare och vd Avito

Innan han flyttade till Ryssland för att starta Avito våren 2007 drev Jonas auktionssajten Tradera, en av Sveriges mest besökta webbplatser. År 2006 såldes Tradera till eBay för 50 miljoner dollar. Jonas har också drivit bilannonser.se, även den såld till eBay 2006.

 

Brit Stakston

Brit är VD för Blankspot och mediestrateg. Flerfaldigt prisbelönad för sina folkbildande insatser om digitalisering samt olika PR-uppdrag. Ansvarade för PR-arbetet runt boken 438 dagar och var strategen bakom den framgångsrika crowdfundingkampanjen för Blankspot för två år sedan. Författare till bland annat Gilla – om att dela engagemang, åsikter och passion i sociala medier samt Politik 2.0.

Brit sitter i Presstödsnämnden och i styrelsen för bland annat Sveriges Tidskrifter, Svenska Wikimedia, 1.6 miljoner-klubben och BioGaia.Martin Schibbye

Martin har arbetat med utrikesjournalistik för Skandinaviens större mediehus de senaste tio åren. Hans bok 438-dagar har sålt i över 200 000 exemplar och han är en flitigt anlitad föreläsare i frågor om journalistik, yttrandefrihet och säkerhet. Han har vunnit Martin Luther King – priset, Reportrar Utan gränsers pressfrihetspris, Anna Politkovskaja-priset och nominerats till Stora Journalistpriset.

Nils Resare

Nils har arbetat med utrikesjournalistik sedan början av 1990-talet och har gjort ett antal uppmärksammade avslöjanden, bland annat om korruption i samband med svensk vapenexport och i svenska biståndsinsatser. Nils är också grundare av organisationen Eye on Corruption vars nätverk av de främsta grävande journalisterna i världen är kopplade till Blank Spot projektet.

Läs mer om programmet här.

Anmälan:

Eventet sker på Scalateatern i centrala Stockholm, 5 minuters promenad från centralstationen.

För anmälan och mer information om talarna besök eventsidan. OBS! Du som prenumererar på Blankspot får 50 % rabatt på biljettpriset, rabattkod finns i mail som skickats ut i dagarna.