Nyheter om

Ann Linde blir ny utrikesminister

Enligt vad som beskrivs som "säkra källor" till SVT Nyheter blir nuvarande handelsministern Ann Linde (S) Sveriges nästa utrikesminister när Margot Wallström avgår.

Ann Linde, 57, har en lång erfarenhet från regeringskansliet där hon bland annat arbetat med EU- och försvarsfrågor. Hon har suttit i styrelsen för Olof Palmes internationella center och har arbetat för Socialdemokraterna i Bryssel.

Mellan 2013 och 2014 var hon chef för den internationella avdelningen vid Europeiska socialdemokratiska partiet i Bryssel, en paraplyorganisation för alla socialdemokratiska partier i EU. Hon har tidigare varit internationell sekreterare vid Socialdemokratiska partiet i Sverige från 2000 till 2013. 

Under sin tid i Bryssel uppmärksammade hon flera gånger behovet av en demokratisk utveckling i Etiopien och bjöd in före detta fängslade journalister till seminarier i parlamentet.

I februari 2019 blev hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiskt samarbete.

Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"