Podcaster om ,

#4- 2022 Redaktionspodden: Är fred möjlig i Etiopien?

Nytt avsnitt av Blankspots redaktionspodd. Denna vecka med fokus på situationen i Etiopien.

Inbördeskriget i Etiopien har pågått sedan november 2020. På ena sidan står regeringen med premiärministern Abiy Ahmed. På andra sidan TPLF från regionen Tigray som tidigare styrt Etiopien i decennier.

FN har flera gånger slagit larm om möjliga krigsförbrytelser och människorättsbrott i konflikten. Tusentals människor har dödats, miljontals har tvingats på flykt, och inbördeskriget har lett till en utbredd hungersnöd.

Men berättelserna därifrån går isär och siffrorna över antalet döda varierar – så journalisten Donald Boström och filmaren Jonas Borg reste till massgravarna för att lyssna till vittnesmålen från den hårt drabbade civilbefolkningen. I denna inspelningen från ett samtal på Clubhouse under rubriken ”Är fred möjlig i Etiopien” intervjuas Donald Boström. 

Dessutom i avsnittet: Brit Stakston analyserar konflikten mellan Joe Rogan och Spotify och Rasmus Canbäck berättar om hur det är rapportera om konflikterna mellan Armenien och Azerbajdzjan. 

Lyssna här.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.